Skip to content
Politică

Comisia de muncă din Senat a respins abrogarea Legii pensiilor speciale ale aleşilor locali

Inquam Photos/George Calin

Comisia de muncă a Senatului a acordat, miercuri, raport de respingere propunerii legislative a USR PLUS de abrogare a Legii privind pensiile speciale ale aleşilor locali. Raportul de respingere a propunerii legislative pentru abrogarea art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul administrativ a întrunit, în comisie, 7 şapte voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi două abţineri.

Potrivit art. 210 din OUG 57/2019, se acordă o pensie specială persoanelor care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean sau vicepreşedinte al consiliului judeţean. Prevederea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar a fost prorogată de mai multe ori.

USR a propus abrogarea acestui act normativ, pentru că „persoanele care ar urma să beneficieze de pensiile speciale nu fac parte dintr-o categoric socio-profesională vulnerabilă sau defavorizată, astfel încât să beneficieze de acordarea unor venituri suplimentare, prin derogare de la principiul contributivităţii la bugetul asigurărilor sociale de stat”.

Preşedintele Comisiei de muncă a Senatului, Ion Rotaru, s-a pronunţat împotriva propunerii legislative iniţiate de parlamentari USR şi a explicat că trebuie găsită o soluţie „echilibrată” pentru toţi pensionarii. „Să tăiem astăzi ceea ce nu există şi nu funcţionează, cred că nu ar rezolva problema”, a spus Rotaru, citat de Agerpres.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de plenul Senatului, for decizional în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *