Comisia Europeană a notificat România pentru netranspunerea directivei privind normele antitrust

Comisia Europeană
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comisia Europeană a decis, vineri, să trimită Estonia în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi să emită un aviz motivat României pentru netranspunerea integrală în legislaţia naţională a Directivei REC+, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Directiva REC+ conferă autorităţilor naţionale din domeniul concurenţei mijloacele necesare pentru a-şi spori eficacitatea în asigurarea respectării normelor antitrust ale UE, oferindu-le garanţiile necesare de independenţă, precum şi resursele şi instrumentele adecvate de aplicare a amenzilor şi de asigurare a respectării normelor, şi anume competenţe decizionale, programe eficace de clemenţă şi mecanisme de asistenţă reciprocă. Statele membre au avut obligaţia să adopte şi să publice măsurile necesare pentru a asigura transpunerea integrală a Directivei REC+ în legislaţia naţională până la 4 februarie 2021, scrie Agerpres.

Până în prezent, Estonia nu a comunicat Comisiei nicio măsură de transpunere, în timp ce România a comunicat doar transpuneri parţiale.

În consecinţă, Comisia a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la Estonia şi să trimită un aviz motivat României, care are acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a lua măsurile necesare. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la România.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: