Skip to content
Europa

Comisia Europeană a aprobat și PNRR-ul Austriei. România, încă pe banca de rezerve

twitter.com/vonderleyen

Comisia Europeană a adoptat astăzi o evaluare pozitivă a planului de redresare și de reziliență (PNRR) al Austriei. Acesta este un pas important în vederea plății de către UE a unor subvenții în valoare de 3,5 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de Redresare și de Reziliență (MRR), informează un comunicat. Această finanțare va sprijini punerea în aplicare a măsurilor cruciale de investiții și de reformă prezentate în planul de redresare și de reziliență al Austriei. De asemenea, va ajuta Austria la depășirea efectelor pandemiei COVID-19.

Astăzi, Comisia Europeană a decis să dea undă verde planului de redresare și reziliență al Austriei. Austria este deja un precursor în ceea ce privește tranziția ecologică. Punând un accent deosebit pe investițiile și reformele care sprijină în continuare obiectivele noastre climatice, Austria transmite un mesaj clar. Am aprobat planul vostru, deoarece suntem pe deplin de acord că sunt necesare acțiuni îndrăznețe pentru a realiza tranziția ecologică”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

Ursula von der Leyen își continuă luni, 21 iunie, turneul prin capitalele Uniunii Europene în vederea sprijinirii planurilor naționale de redresare și reziliență, după ce săptămâna trecută a vizitat Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca și Luxemburg. Astfel, șefa Comisiei Europene s-a întâlnit la Viena cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, pentru a discuta în detaliu planul național de redresare și reziliență al Austriei.

Planul austriac face parte dintr-un răspuns coordonat fără precedent al UE la criza COVID-19, pentru a aborda provocările europene comune prin adoptarea tranziției ecologice și digitale, pentru a consolida rezistența economică și socială și coeziunea pieței unice.

Comisia a evaluat planul Austriei pe baza criteriilor stabilite în Regulamentul privind MRR. Analiza Comisiei a avut în vedere, în special, dacă investițiile și reformele prevăzute în planul Austriei sprijină tranziția ecologică și digitală, contribuie la abordarea eficientă a provocărilor identificate în cadrul semestrului european și consolidează potențialul de creștere, crearea de locuri de muncă și reziliența economică și socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *