Skip to content
Europa Politică

Comisia Europeană a publicat „lista neagră” cu un mare risc privind spălarea de bani

Gandul.info

Comisia Europeană a publicat miercuri „lista neagră” cu 23 de jurisdicţii unde există un mare risc privind spălarea de bani. Lista conţine ţări din lumea a treia şi include zone precum Bahamas, Insulele Virgine, Panama şi Arabia Saudită.

Lista neagră” este rezultat al Directivei UE împotriva spălării de bani, care este în prezent ratificată de statele membre, informează News.ro.

" "

Judith Sergenti, raportor EFA, a transmis într-un comunicat: „Publicarea astăzi a listei este o victorie în lupta împotriva spălării de bani şi a terorismului financiar şi va face să fie mai greu pentru infractori şi corupţi să îşi trimită banii murdari în Europa. Spălarea de bani reprezintă o imensă ameninţare asupra securităţii şi luptei anticorupţie în Europa şi avem nevoie de unelte puternice pentru a o combate”.

Prin aceasta, este cerut tuturor comercianţilor din UE din domeniul bunurilor sau serviciilor care valorează peste 10.000 de euro în jurisdicţiile incluse pe listă să facă verificări suplimentare în ceea ce priveşte tranzacţiile.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *