Comisia Europeană condamnă incidentele antisemite crescânde: evreii europeni resimt din nou frica

comisia europeana UE steag
Sursa foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană a reacţionat, duminică, după ce în ultima perioadă s-a înregistrat un număr tot mai mare de incidente antisemite din Europa, precizând că UE este hotărâtă să protejeze bunăstarea tuturor comunităţilor sale, etnice, religioase sau de altă natură.

“În ultimele câteva zile, numărul mare de incidente antisemite din Europa a atins niveluri extraordinare, care amintesc de unele dintre cele mai întunecate momente din istorie. Astăzi, evreii europeni trăiesc din nou în frică.

Am asistat la o reapariţie a incidentelor şi a retoricii antisemite în Uniunea Europeană şi în întreaga lume: cocteiluri Molotov aruncate asupra unei sinagogi din Germania, stelele lui David desenate pe clădiri rezidenţiale din Franţa, un cimitir evreiesc profanat în Austria, magazine evreieşti şi sinagogi atacate în Spania, manifestanţi care scandează sloganuri de ură împotriva evreilor.

În aceste vremuri dificile, Uniunea Europeană este alături de comunităţile sale evreieşti.

Condamnăm aceste acte josnice în termenii cei mai fermi posibil. Ele sunt împotriva a tot ceea ce reprezintă Europa. Împotriva valorilor noastre fundamentale şi a modului nostru de viaţă. Împotriva modelului de societate pe care îl reprezentăm: unul bazat pe egalitate, incluziune şi respectarea deplină a drepturilor omului. Evrei, musulmani, creştini – nimeni nu ar trebui să se teamă de discriminare sau de violenţă din cauza religiei sau a identităţii sale. UE este hotărâtă să protejeze bunăstarea tuturor comunităţilor sale, etnice, religioase sau de altă natură”, a precizat Comisia Europeană.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: