Skip to content
Europa

Comisia Europeană finanțează cu 250 de milioane de euro proiecte de cercetare în domeniul tehnologiei 6G

Facebook/Comisia Europeana

Întreprinderea comună pentru rețele și servicii inteligente (SNS JU) a selectat primul său portofoliu de 35 de proiecte de cercetare, inovare și testare pentru a permite evoluția ecosistemelor 5G și pentru a promova cercetarea în domeniul 6G în Europa

Cu o finanțare combinată pentru acest nou portofoliu de aproximativ 250 de milioane de euro în cadrul programului Orizont Europa, scopul este de a construi un lanț de aprovizionare european de primă clasă pentru sistemele 5G avansate și de a dezvolta capacitățile tehnologice 6G ale Europei, noteză caleaeuropeana.ro.

Aceste proiecte de cercetare și inovare au fost selectate în urma evaluării propunerilor depuse în cadrul primei cereri de propuneri din cadrul SNS JU. Acestea vor dezvolta componente, sisteme și rețele de comunicații inteligente pentru 6G, urmând atât o cale evolutivă prin îmbunătățirea în continuare a tehnologiei avansate 5G, cât și o cale mai revoluționară prin investigarea beneficiilor oferite de factorii tehnologici promițători.

Inițiativele de validare tehnologică vor dezvolta infrastructuri experimentale și vor efectua teste și proiecte pilot la scară largă în mai multe sectoare de afaceri și industriale, cum ar fi mass-media, internetul industrial al obiectelor, energia, construcțiile, industria auto, e-sănătatea, cultura, agricultura și educația.

Întreprinderea comună SNS urmărește să consolideze poziția de lider european în dezvoltarea și implementarea tehnologiilor de rețea de generație următoare, precum și a dispozitivelor și serviciilor conectate, prin intermediul unei foi de parcurs ambițioase în domeniul cercetării și inovării și al unei agende solide de implementare. În plus, aceasta contribuie la Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale ONU în direcția unor infrastructuri și servicii de rețea durabile, rezistente și neutre din punct de vedere climatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *