Skip to content
Economie

Comisia Europeană invită România şi alte 17 state să transpună integral noile norme în materie de telecomunicaţii

Facebook/Comisia Europeana

Comisia Europeană a decis joi să trimită un aviz motivat Estoniei, Spaniei, Croaţiei, Irlandei, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Maltei, Ţărilor de Jos, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei şi Suediei pentru că nu au notificat Comisiei transpunerea integrală a Codului european al comunicaţiilor electronice.

Noile norme modernizează cadrul european de reglementare pentru comunicaţiile electronice, sporind opţiunile şi drepturile consumatorilor şi stimulând operatorii să investească în reţele de foarte mare capacitate şi să treacă la fibră şi 5G. Statele membre ar fi trebuit să transpună normele în legislaţia naţională până la 21 decembrie 2020.

În luna februarie a acestui an, Comisia a trimis scrisori către 24 de state membre pentru că nu au notificat transpunerea integrală. Comisia trece acum la a doua etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, trimiţând un aviz motivat unui număr de 18 state membre care nu au notificat încă transpunerea integrală.

Cele 18 state membre menţionate au la dispoziţie două luni pentru a răspunde Comisiei. În caz contrar, Comisia poate să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la acest caz, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *