Skip to content
Europa

Comisia Europeană lansează aplicaţia mobilă Re-open EU. Măsuri în materie de sănătate, siguranţă şi călătorie legate de coronavirus

reopen.europa.eu

Comisia Europeană lansează aplicaţia mobilă Re-open EU, care oferă actualizări periodice cu privire la măsurile în materie de sănătate, siguranţă şi călătorie legate de coronavirus din întreaga Europă, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Aplicaţia este disponibilă gratuit pentru telefoanele Android şi iOS. Potrivit sursei citate de Agerpres, iniţiativa vine după succesul platformei web Re-open EU, care a fost vizitată de aproape 8 milioane de ori de la lansarea sa, la jumătatea lunii iunie.

Re-open EU este un ghişeu unic care oferă informaţii cuprinzătoare şi actualizate privind starea de sănătate, măsurile de siguranţă şi condiţiile de călătorie în toate statele membre ale UE, precum şi în Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia. Utilizatorii pot obţine cele mai recente informaţii privind măsurile naţionale de carantină, cerinţele de testare şi aplicaţiile mobile de depistare a contacţilor şi de avertizare privind coronavirusul.

Informaţiile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE şi se utilizează date verificate care provin de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi de la statele membre.

Re-open EU a fost una dintre măsurile anunţate de Comisie în pachetul său din mai 2020 privind turismul şi transportul, pentru a-i ajuta pe cetăţeni să călătorească în condiţii de siguranţă, cu respectarea deplină a orientărilor în materie de sănătate. Informaţiile de pe Re-open EU rămân uşor accesibile prin intermediul platformei web https://reopen.europa.eu/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *