Skip to content
Europa

Comisia Europeană lansează o campanie de donație de autobuze școlare pentru copiii din Ucraina, afectați de război

Facebook

Comisia Europeană lansează un apel la adresa entităților publice și private din UE și din afara acesteia să își unească forțele și să dea dovadă de solidaritate, donând în lunile următoare autobuze școlare esențiale pentru copiii ucraineni, afectați de războiul rus.

Copiii ucraineni au nevoie de autobuze școlare. Europa donează 14 milioane de euro pentru acest lucru. Și avem nevoie de mai mult. Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană organizează o campanie de solidaritate pentru a dona autobuze școlare pentru Ucraina până la începutul anului 2023. Împreună, putem ajuta copiii ucraineni – viitorul Ucrainei”, a subliniat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un mesaj video publicat pe Twitter cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, potrivit caleaeuropeana.ro.

Se estimează că 5,7 milioane de copii de vârstă școlară din Ucraina au fost afectați de agresiunea nejustificată a Rusiei, în vreme ce peste 2800 de facilități școlare au fost afectate sau distruse.

Potențialii donatori pot face acest lucru prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE (UCPM), care a fost deja esențial în canalizarea unui sprijin vital pentru Ucraina și pentru populația sa, asigurând adăpost, alimente, echipamente spitalicești, ambulanțe, mașini de pompieri și multe altele.

De altfel, Europa a sprijinit Ucraina încă de la începutul agresiunii nejustificate a Rusiei. Europenii și-au deschis inimile și casele pentru mai mult de 8 milioane de ucraineni care au fugit de bombele lui Putin, inclusiv pentru mai mult de 4 milioane de ucraineni care au cerut protecție temporară în statele membre ale UE. Școlile europene au primit sute de mii de copii ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *