Skip to content
Europa

Comisia Europeană propune un program de lucru redus la nivelul UE pentru a evita concedierile

europa.eu

Comisia Europeană va propune o schemă privind programul redus de muncă, după modelul german “kurzarbeit”, pentru a-i ajuta pe oameni să-și păstreze slujbele pe perioada pandemiei, în condițiile în care economiile celor 27 de state membre sunt puternic afectate, transmite Reuters.

Anunțul a fost făcut miercuri printr-un mesaj video de către președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Aceasta nu a oferit însă detalii legate de program și nici modul în care va fi finanțat, precizând doar că va oferi garanții statelor membre, un indiciu că propunerea ar putea fi legată de bugetul UE.

Companiile plătesc salariile angajaților chiar dacă, în acest moment, nu încasează bani. Europa vine acum în sprijinul lor cu o nouă inițiativă”, a spus von der Leyen.

Astfel, inițiativa “Sure” va permite unui număr mai mare de oameni să-și păstreze locurile de muncă în timpul crizei.

Aceasta este gândită pentru a ajuta Italia, Spania și alte state care au fost grav afectate. Și va face asta grație solidarității membrilor UE.”, a mai declarat șefa Comisiei Europene.

Potrivit modelului german, guvernul suportă o parte din salariile angajaților atunci când companiile reduc numărul orelor de lucru, astfel încât să prevină concedieri, informează caleaeuropeana.ro.

Dacă nu există comenzi și companiile rămân fără obiectul muncii din cauza șocului temporar provocat de un factor extern cum este cazul coronavirusului, ele nu ar trebui să-și concedieze angajații”, a mai spus Ursula von der Leyen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *