Skip to content
Europa

Comisia Europeană somează mai multe ţări UE să motiveze restricţiile exagerate anti-COVID-19

globsec.org

Comisia Europeană a anunţat, marţi, că a somat şase state membre, între care Belgia şi Germania, să motiveze, în zece zile, restricţiile de circulaţie impuse din cauza Covid-19 pe care le consideră exagerate, potrivit AFP.

Executivul european a trimis luni scrisori Germaniei, Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Suediei şi Ungariei, pentru că cele şase au impus restricţii mai dure decât cele recomandate de UE, între care interdicţia de a intra pe teritoriul lor, a explicat purtătorul de cuvânt al Comisiei.

Aceste scrisori, a subliniat el într-o conferinţă de presă, subliniază „un risc de fragmentare, obstacole în calea liberei-circulaţii, de perturbare a lanţurilor de producţie„. Restricţiile trebuie să fie „nediscriminatorii şi proporţionate„, insistă Comisia, care numeşte guvernele în cauză să „se alinieze” recomandărilor comune aprobate acum patru luni de cei 27.

Liderii UE vor discuta despre coordonarea luptei contra pandemiei în cadrul unui summit special joi şi vineri. Potrivit News.ro, statele vizate au la dispoziţie zece zile pentru a răspunde Comisiei, care nu exclude să iniţieze sancţiuni împotriva acestora.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *