Skip to content
Economie

Comisia Europeană va prezenta reguli pentru redeschiderea în siguranţă a traficului aerian

radiocluj.ro

Comisia Europeană va prezenta luna viitoare un set de reguli pentru reluarea în siguranţă a călătoriilor aeriene atunci când se vor încheia măsurile de izolare adoptate pentru combaterea răspândirii coronavirusului, inclusiv distanţarea socială pe aeroporturi şi avioane, în timp ce unele companii aeriene americane iau propriile lor măsuri de protecţie, transmite Reuters.

Această iniţiativă a apărut în timp ce discuţiile se intensifică în Statele Unite, cea mai aglomerată piaţă aeriană internă din lume, cu privire la modul de aplicare a regulilor privind distanţarea socială şi echipamentele de protecţie necesare pentru călătoriile aeriene. Nu este clar dacă Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din SUA are autoritatea de a obliga pasagerii sau echipajele de zbor să îşi acopere feţele în avioane.

Săptămâna trecută, administratorul FAA, Steve Dickson, a spus unui sindicat al piloţilor că agenţia şi Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA planifică să actualizeze îndrumările pentru echipajele companiilor aerien, pe fondul îngrijorării piloţilor, dar că autorităţile de reglementare nu impun noi cerinţe de siguranţă.

Unele companii aeriene americane au pus în aplicare propriile măsuri, inclusiv blocarea scaunelor mijlocii, întreruperea modernizărilor automate şi schimbarea procedurilor de îmbarcare.

Delta Air Lines a avertizat, miercuri, în privinţa reluării prea rapide a călătoriilor aeriene, care ar depinde în cele din urmă de senzaţia de siguranţă avută de pasageri.

Delta încurajează, de asemenea, pasagerii şi angajaţii să poarte echipament de protecţie, a menţionat directorul general al Delta, Ed Bastian, menţionând că cel puţin 80% dintre clienţii companiei poartă acum măşti faciale atunci când călătoresc.

În Canada, autorităţile de reglementare au început să solicite pasagerilor, începând de luni, să poarte o mască non-medicală sau să îşi acopere faţa în timpul procesului de îmbarcare şi al zborurilor.

În Europa, Michael O’Leary, directorul general al Ryanair, a afirmat că propunerile ca avioanele să zboare cu scaune din mijloc goale, după ridicarea restricţiilor, sunt ”nebuneşti”, el spunând că vor fi ”ineficiente”, precum şi prea costisitoare, relatează news.ro.

Companiile aeriene şi-au exprimat îngrijorarea că măsurile de încetinire a răspândirii pandemiei ar putea afecta rentabilitatea mult timp după încheierea restricţiilor de călătorie. Asociaţia Internaţională a Transporturilor Aeriane (IATA) a estimat că criza ar putea costa companiile aeriene 314 miliarde de dolari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *