Skip to content
Europa

Comisia Europeană vrea introducerea 5G în avioane și Wi-Fi pe șosele

Facebook/Comisia Europeana

Comisia Europeana a propus noi modificări pentru implementarea unui spectru de frecvenţe pentru comunicaţii mobile la bordul aeronavelor, decizia fiind confirmată într-un comunicat de presă.

Companiile aeriene vor furniza ultima tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, deoarece Comisia a actualizat deja decizia de aplicare legată de spectrul de frecvenţe pentru comunicaţiile mobile la bordul aeronavelor, care desemnează frecvenţe potrivite pentru tehnologie 5G pe parcursul zborului, potrivit comunicatului de presă primit de bursa.ro.

Pasagerii ce se vor afla la bordul curselor aeriene din UE o să își poată folosi telefoanele mobile la capacitate maximă, iar când sunt conectaţi la reţele mobile 5G de la sol.

Thierry Breton este comisarul pentru piaţa internă care a spus că: „5G va permite furnizarea de servicii inovatoare pentru călători şi oportunităţi de creştere pentru companiile europene. Cerul nu mai este limita în ceea ce priveşte posibilităţile oferite prin conectivitate ultrarapidă şi de mare capacitate.”

Serviciul este pus la dispoziție în cabina unei aeronave echipate special pentru utilizarea de echipamente de reţea speciale (aşa-numita „pico-celulă”), care conectează utilizatorii şi transmite apeluri, texte şi date, folosindu-se de o rețea prin satelit, între avion şi reţeaua mobilă de la sol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *