Skip to content
" "
Politică

Comisia Iordache iar riscă să inflameze spiritele: amendament ce nu le pică bine procurorilor

ro.wikipedia.org
" "

Comisia parlamentară comună condusă de către deputatul PSD Florin Iordache iar riscă să inflameze spiritele. Citiți mai jos despre un amendament ce nu le pică bine procurorilor.

Comisia specială – aflată în proces de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală – a adoptat un amendament care prevede că este interzisă, în timpul urmăririi penale, comunicarea publică a oricărei informaţii referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul procedurii, scrie Digi24.ro.

" "

„În cursul urmăririi penale şi al judecării cauzei în procedură sunt interzise comunicările publice, declaraţiile publice precum şi furnizarea de alte informaţii, direct sau indirect, provenind de la autorităţile publice referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul acestor proceduri şi nu se pot referi la persoanele suspectate sau acuzate ca şi cum acestea ar fi fost condamnate”, se arată în amendamentul propus de PSD şi UDMR şi adoptat în Comisia Iordache.

Altă modificare prevede că, „dacă organele judiciare au comunicat public date şi informaţii privind începerea urmăririi penale, luarea unor măsuri preventive sau trimiterea în judecată a unei persoane, acestea sunt obligate să comunice în mod similar şi soluţiile de achitare, clasare sau încetare a procesului penal, după caz”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *