Skip to content
Politică

Comisia juridică a decis că deputatul Constantin Adăscăliței își păstrează mandatul

Comisia juridică din Camera Deputaților a decis ca deputatul PSD Constantin Adăscăliței să-și păstreze mandatul, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat încetarea mandatului pentru incompatibilitate.

„Ca urmare a analizarii cadrului legal s-au format urmatoarele concluzii: daca domnul Adascalitei Constantin s-ar afla in stare de incompatibilitate detinand functia de deputat si alta functie incompatibila cu functia de deputat i-ar inceta mandatul conform Constitutiei. Din actele depuse la dosar reiese ca domnul Adascalitei nu se afla in stare de incompatibilitate in prezent si nu s-a aflat in stare de incompatibilitate intre functia de deputat si o alta functie incompatibila cu cea de deputat. Pe cale de consecinta, domnului Adascalitei nu ii poate inceta mandatul de deputat pentru incompatibilitate”, a spus vicepresedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor Ciprian Nica, citat de hotnews.ro.

El a adaugat ca din actele depuse la comisie reiese ca Adascalitei a fost declarat de ANI incompatibil pe vremea cand a detinut functia de consilier judetean, fiind simultan asociat la o societate comerciala care a incheiat un contract de prestari servicii cu Consiliul Judetean Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *