Skip to content
Politică

Comisia juridică încurcată de proceduri. Decizia privind cazul lui Ioan Adam, amânată

Deputații din Comisia Juridică din cadrul Camerei Deputaților par să se fi împotmolit în proceduri. Membrii acestei comisii s-au contrazis pe situația juridică a lui Viorel Hrebenciuc.

Comisia Juridică a amânat luarea unei decizii în cazul deputatului PSD, Ioan Adam. Cererea propusă de DNA era pentru doi deputați, Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, iar cel din urmă nu mai este deputat, așa că este nevoie de o altă cerere, au motivat deputații din Comisia Juridică.

Un alt motiv este acela că dosarul ce urma să fie studiat avea peste 6000 de pagini, iar timpul a fost prea scurt pentru a studia dosarul.

”Este o problemă de procedură, este o situație nefirească. Am fost 7 persoane care am propus să fie discutat și cazul Hrebeneciuc. Conform regulamentului, la Comisia Juridică nu a fost nici o dovadă a unei astfel de demisii. Plenul este cel care ia act de demisia unui deputat. Președintele Camerei este cel care va citi demisia domnul Hrebeneciuc, iar până nu se ia act de această decizie, nu putem vorbi de o demisie. PSD a propus o amânare per total, explicând că cererea a fost făcută pentru două nume și nu se poate disjunge, având în vedere că o persoană și-a depus demisia din Parlament”, a explicat deputatul PNL, Alina Gorghiu, membru al Comisiei Juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *