Skip to content
Politică

Comisia juridică va propune plenului rectificarea unei hotărâri ale Senatului

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cătălin Boboc, susţine că senatorii jurişti vor înainta, săptămâna viitoare, plenului un proiect de hotărâre prin care să fie rectificate, în urma solicitării Consiliului Superior al Magistraturii, hotărârile Camerei Superioare a Parlamentului privind numirea unor membri ai CSM, potrivit agerpres.ro.

„Putem anula, practic, hotărârile vechi. Acelea sunt nişte hotărâri care îşi produc deja efectele. Acei membri ai CSM au fost numiţi în baza acelor hotărâri. Noi vom face o hotărâre de rectificare, o hotărâre care se va referi în mod expres la fiecare modificare în parte. De principiu, astăzi (marţi – n.r.) s-a dat un vot şi, în unanimitate, am fost de acord că mandatul membrilor Consiliului este un mandat întreg, de şase ani. Pe procedură, din discuţiile care au reieşit din Comisie, staff-ul va redacta un proiect de hotărâre pe care îl vom discuta şi îl vom aproba astfel încât el să corespundă criteriilor, să respecte Regulamentul Senatului. Săptămâna viitoare vrem să îl înaintăm plenului pentru că la CSM începe procedura de alegeri, aceea ordinară să îi spunem, şi vrem să fie totul în regulă până atunci”, a declarat Boboc.

1 comentariu la “Comisia juridică va propune plenului rectificarea unei hotărâri ale Senatului

  1. Cand e vorba de membrii CSM vad ca exista un mare interes si totul trebuie rezolvat cu celeritate. Ma intreb totusi, cand se vor rezolva modificarile Codului Penal dispuse de catre CCR dupa constatarea ca unele articole, si multe chiar, sunt neconstitutionale ? Ce zici mai Boboc, se poate ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *