Skip to content
Societate

Comisia pentru controlul SRI a cerut serviciului un punct de vedere privind declaraţiile preşedintelui Iohannis referitoare la „vânzarea Ardealului”

radutudor.ro

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) a decis marţi, în şedinţă, solicitarea unui punct de vedere al SRI în ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la presupuse înţelegeri referitoare la „vânzarea Ardealului”, a anunţat vicepreşedintele comisiei, Marian Cucşa, citat de Agerpres.

„Declaraţiile preşedintelui României în ceea ce priveşte înţelegerile secrete despre vânzarea Ardealului sunt de o gravitate ieşită din comun. (…) Problema invocată de preşedintele României este una de siguranţă naţională. Am solicitat un punct de vedere de la SRI în ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui României, să ne pună la dispoziţie, până lunea viitoare, datele pe care le au despre presupuse înţelegeri între PSD şi liderul de la Budapesta. Marţea viitoare vom avea o şedinţă a comisiei în care vom analiza răspunsul SRI”, a precizat Cucşa, într-o conferinţă de presă.

Reamintim că președintele Iohannis a acuzat săptămâna trecută PSD că face înțelegeri cu guvernul Ungariei. Miercuri, 29 aprilie, Iohannis a spus într-o declarație de presă că ”PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *