Comisia pentru Statut dezbate joi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

Camera Deputaților / Facebook
Sursa foto: Camera Deputaților / Facebook

Comisia permanentă pentru statutul parlamentarilor va avea joi, de la ora 10,00, o şedinţă în care va da raport proiectului de lege privind desfiinţarea pensiilor deputaţilor şi senatorilor.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, marţi, desfăşurarea şedinţei Comisiei pentru statut, în ziua de joi, de la ora 10,00, unde se va dezbate propunerea legislativă privind abrogarea capitolului referitor la indemnizaţiile speciale pentru parlamentari din Statutul deputatului şi senatorului.

PSD a depus la Parlament, la începutul acestei luni, un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Am depus, astăzi, o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea, abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, considerând că în acest mod avem autoritatea morală de a discuta despre celelalte pensii speciale, abrogarea lor, impozitarea lor, eliminarea unor tipuri de pensii speciale. Ştiţi că avem în dezbatere parlamentară o lege prin care impozităm şi eliminăm anumite categorii de pensii speciale. Evident că şi celor de la USR le-a scăpat asta intenţionat, cred eu, că nu au băgat în PNRR şi eliminarea pensiilor parlamentarilor. Considerăm că nu putem discuta despre impozitarea magistraţilor, impozitarea altor tipuri de pensii speciale şi eliminarea unor astfel de tipuri de pensii speciale, de categorii, noi fiind beneficiari în continuare de pensii speciale şi neimpactând în niciun fel pensiile speciale ale parlamentarilor”, a precizat Alfred Simonis, care la momentul depunerii proiectului era lider al grupului PSD de la Camera Deputaţilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: