Skip to content
Politică

UPDATE ”Mi-am făcut foarte bine datoria” / Comisia SRI îl va audia astăzi pe G. Maior

rompress.info

UPDATE 11:51

Înainte de a intra în sala de audieri a Comisiei pentru controlul activității SRI, George Maior a stat de vorbă cu presa, ocazie cu care a afirmat că și-a făcut, din punctul său de vedere, treaba foarte bine în funcţia de director al serviciului, care a ajuns „una dintre cele mai respectate instituţii în comunitatea de servicii şi infromaţii occidentală”, scrie News.ro.

Întrebat despre notă secretă transmisă de SRI la care a făcut referire fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, în care erau vizate mai multe persoane, printre care Klaus Iohannis, la vremea respectivă primar al Sibiului, Maior a afirmat: Aceea nu este o acuzaţie, SRI transmite informații, nu transmite directorului informaţii. Am venit de bună credinţă să răspund la toate întrebările Comisiei”, a continuat acesta.

——————————

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, este așteptat marți la Parlament pentru a da declarații în legătură cu scandalul în care instituția a fost implicat.

Mai precis, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, urmează să fie audiat marți în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, conform News.ro. La începutul lunii februarie, președintele Comisiei, Claudiu Manda, a afirmat că fostul şef al SRI a spus că va aduce „un material pe care să-l prezinte comisiei, aşa cum a fost domnia sa şi a văzut serviciul toată perioada de când a ajuns şi până a plecat”.

Senatorul PSD spunea că discuţia de atunci a fost bazată pe subiecte apărute deja în spaţiul public şi nu s-a discutat „în detaliu niciun fel de subiect”.

George Maior a fost audiat în vara anului trecut în comisia pentru alegerile prezidenţiale din 2009. El le-a spus parlamentarilor că nu doreşte să răspundă la întrebările privind prezenţa sa în casa lui Gabriel Oprea, în noaptea turului al doilea al alegerilor, pentru că nu doreşte să amestece viaţa privată cu cea publică şi că SRI şi-a îndeplinit ireproşabil sarcinile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *