Skip to content
Politică

Comisiile de specialitate din Senat au respins OUG privind interceptările

Comisiile juridică și de constituționalitate ale Senatului au respins, marți, ordonanța de urgență privind interceptările, înregistrându-se doar patru voturi pentru, restul fiind abțineri.

Raportul comisiilor pentru respingerea ordonanței urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este prima Cameră sesizată în acest caz.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a prezentat, în 12 aprilie, argumentele în favoarea ordonanței de urgență, menționând însă că este o soluție de etapă deoarece Guvernul nu-și permitea să creeze o ‘sincopă’. „Nu-mi face plăcere ca ministru să trebuiască să promovez o ordonanță care modifică legi organice, dar spun cu toată tăria și în fața comisiei (…) că nu aveam altă soluție.”, exprimase aceasta.

Guvernul a spus, în momentul adoptării acestei ordonanțe, că ceea ce face este să dea o soluție de etapă, deci să se asigure că România, care a investit mult în aducerea sistemului judiciar la un nivel în care urmărirea penală este una eficientă, Guvernul deci nu-și permitea să creeze o sincopă, pe de o parte.

Pe de altă parte, nu se putea găsi de pe o zi pe alta nicio altă soluție, susținea Raluca Prună la vremea respectivă. Guvernul a adoptat în 14 martie, într-o ședință specială, ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, informează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *