Skip to content
Sănătate

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă o întârziere în livrarea dozelor de vaccin Pfizer BioNTech

Twitter
" "

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează, referitor la întârzierea dozelor de vaccin de la compania Pfizer BioNTech aşteptate luni dimineaţă, că în cursul serii tranşa alocată pentru Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov şi Iaşi va ajunge pe Aeroportul din Otopeni, de unde dozele vor fi trimise către centrele regionale. Marţi, restul dozelor vor ajunge pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, livrarea cantităţilor de vaccin pregătite pentru ţara noastră a fost întârziată, însă s-a identificat soluţia optimă pentru ajungerea acestora în România şi continuarea în bune condiţii a procesului de vaccinare. Astfel, în cursul acestei seri, tranşa alocată pentru Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov şi Iaşi va ajunge pe Aeroportul din Otopeni„, a transmis, luni seară, CNCAV.

" "
" "

Marţi dimineaţă, dozele de vaccin vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale din judeţele Constanţa, Craiova, Braşov şi Iasi, respectiv către Centrul Naţional de Stocare Bucureşti. „Tot mâine, restul dozelor de vaccin va ajunge pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara, în jurul orei 10.30„, a precizat sursa citată de News.ro.

A opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, ar fi trebuit să ajungă, luni dimineaţă, în ţară, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca şi Timişoara. Aeronava nu a putut însă decola din cauza condiţiilor meteorologice din Germania.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *