Skip to content
Societate Sport

Comitetul Executiv al FRF va discuta marți numirea noului selecționer al Romăniei

frf

Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal vor discuta în şedinţa de marţi propunerile Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României.

Dezbatere privind situaţia selecţionerului echipei naţionale de seniori este prevăzută la punctul 5 pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv al FRF, conform documentului intrat în posesia AGERPRES.

Propunerea sau propunerile Comisiei Tehnice a FRF, condusă de Mihai Stoichiţă, vor fi făcute luni şi înaintate preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

După anunţul de încetare a colaborării dintre FRF şi Cosmin Contra, în urma nerealizării obiectivului de calificare a echipei naţionale la EURO 2020, din grupele preliminare, în spaţiul public au circulat în ultimul timp mai multe variante pentru postul de selecţioner, cum ar fi antrenorul naţionalei U21, Mirel Rădoi, antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, sau antrenorul echipei FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi.

Printre membrii Comisiei Tehnice care analizează variantele posibile se numără mai mulţi antrenori precum fostul selecţioner Cosmin Contra, Mirel Rădoi, Ion Geolgău, Miodrag Belodedici, Marcel Răducanu sau Dumitru Dumitriu.

Ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv al FRF, care are 9 puncte, mai cuprinde şi validarea Deciziilor Comitetului de Urgenţă adoptate de la ultima şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, discuţii privind regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, stabilirea modalităţii de distribuire a plăţilor de solidaritate efectuate de UEFA, aprobarea modificării calendarului competiţional al competiţiilor de fotbal în sală şi dezbaterea şi aprobarea modificării art. 12 din ROAF.

Şedinţa Comitetului Executiv al FRF este programată marţi, de la ora 12:00 şi va fi urmată de o conferinţă de presă a preşedintelui federaţiei, Răzvan Burleanu.

România a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale încă din 15 noiembrie, când a fost învinsă de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul meci.

„Tricolorii” păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor. Ei vor întâlni Islanda în deplasare, pe 26 martie, în cealaltă semifinală a culoarului A al barajelor urmând să se înfrunte Bulgaria şi Ungaria. În finală, pe 31 martie, pentru un bilet la EURO 2020, se vor bate câştigătoarele celor două semifinale, meciul urmând să aibă loc în Bulgaria sau Ungaria, relatează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *