Skip to content
Sănătate

Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID – Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene

ista-in.org

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidenţa cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%”. indică datele Comitetului de Coordonare a Vaccinării, care prezintă şi mai multe grafice cu date comparative.

În prima imagine, graficele reprezintă incidenţa numărului de cazuri: diferenţa procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora, de fapt rata de creştere / scădere din 2 în 2 săptămâni.

În ceea ce priveşte semnificaţia culorilor atribuite diverselor state, bleu şi albastru reprezintă stagnare – scădere, iar roz şi roşu reprezintă creştere de până la 200% (roşu închis)

Graficele  reprezintă evoluţia în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de cazuri, normalizată la 1 milion de locuitori.

Creşterea cea mai mare este în Cipru, urmată de UK şi Olanda. În Europa a crescut incidenţa cazurilor de aprox. 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă, informează news.ro.

Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID precizează că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare;  se reduce riscul de transmitere a virusului;  se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *