Skip to content
București

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis interzicerea nunţilor şi a botezurilor în Bucureşti

stiriromania.ro

Organizarea de nunţi şi botezuri este interzisă începând de duminică, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) adoptată în şedinţa de vineri a acestui for, în contextul creşterii incidenţei COVID-19.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cinematografe şi instituţii de spectacole şi/sau concerte sunt interzise de duminică.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a explicat că, întrucât măsurile propuse de CNSU prin hotărârea nr. 76 din 30 septembrie nu îşi produc efecte în afara aprobării lor prin acte normative ale Guvernului iar şedinţa de guvern va fi sâmbătă, pentru constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în HG 932/2021 cu modificările şi completările ulterioare, au fost convocaţi membrii CMBSU pentru vineri pentru a hotărî asupra măsurilor ce urmează a fi adoptate şi termenului de intrare în vigoare a acestora.

Capitala a ajuns vineri la o incidenţă COVID-19 de 7,68 de cazuri la mia de locuitori, după ce joi aceasta a fost de 6,64 şi miercuri, de 6,33.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *