Skip to content
Puterea Știrilor Video

Comorbiditățile agravează efectele coronavirusului. Adrian Marinescu: E un virus pe care îl putem numi „oportunist”

mateibals.ro
" "

Invitat la „Puterea Știrilor”, medicul infecționist Adrian Marinescu, din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a vorbit despre cele mai grave cazuri de infecție cu coronavirus întâlnite până acum în spital.

„Nu există un cel mai grav caz, dar e clar că au fost situații în care01 pacienți care erau stabili la un anumit moment dat, în câteva ore au ajuns să aibă complicații importante și insuficiențe respiratorii, și să ajungă la terapie intensivă. Situația asta am văzut-o. Nu spun că s-a întâmplat des, dar se întâmplă.

" "

Este un virus  care poate să ducă la complicații rapide pentru că la cei care au într-adevăr afecțiuni preexistente, e posibil ca acum să fii bine și peste două ore să ai nevoie de terapie intensivă și lucrurile să fie mai grave”, a spus medicul.

De asemenea, medicul infecționist atrage atenția că afecțiunile preexistente pot agrava efectele bolii.

„Exact cum se întâmpla și în cazul gripei, și alte infecții, în general când prind un organism care are deja afecțiuni preexistente complică mult lucrurile, dar cu atât mai mult când vorbim de SARS-COV-2.

E un virus pe care îl putem numi „oportunist”, adică în momentul în care găsește un status deficitar, o persoană care are o imunitate slabă, prin diverse afecțiuni că sunt pulmonare, cardiace, diabetice, oncologice, și dacă este și în vârstă lucrurile chiar pot să meargă prost”, a mai spus Adrian Marinescu.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *