Skip to content
Externe

Companie de electricitate din Marea Britanie, despăgubiri de 2 trilioane de lire sterline către clienți. Cum s-a produs eroarea

ziarulromanesc

O companie de electricitate din Marea Britanie și-a cerut scuze față de 74 dintre clienții săi, după ce aceștia au primit, din greșeală, cecuri de compensare de peste 2,3 trilioane de lire sterline fiecare, relatează Daily Mail, citat de ziarulromanesc.

Gareth Hughes, din Hebden Bridge, West Yorkshire, a postat pe Twitter o imagine cu suma care i-a fost trimisă de Northern Powergrid.

Postarea a devenit virală, bărbatul adresându-se companiei: „Sunteți 100% siguri că vă puteți permite asta?”

Hughes este unul dintre clienții care au primit compensații după ce o furtună puternică a lovit Marea Britanie în noiembrie anul trecut și a lăsat mii de case fără curent electric.

Tweet-ul a acumulat peste 30.000 de aprecieri, deoarece și alți oameni s-au alăturat pentru a se distra pe seama erorii nemaiîntâlnite.

Ca răspuns, Northern Powergrid a precizat, tot pe Twitter: „Bună, Gareth, îți mulțumim că ne-ai adus acest lucru în atenție. Vă rugăm să ne trimiteți prin DM datele dumneavoastră de contact, inclusiv adresa și codul poștal, astfel încât să putem corecta această omisiune. Mulțumiri, Phil”.

Hughes a scris apoi că nu a fost singurul client care a primit un cec de două trilioane de lire sterline. El a răspuns: „DM trimis. S-ar putea să doriți să verificați ce alte plăți ați făcut, deoarece cunosc cel puțin alte patru cecuri cu aceeași valoare trimise proprietăților învecinate.”

Furnizorul a confirmat că 74 dintre clienții lor au primit cecuri de compensare cu o sumă de plată incorectă și a mulțumit celor care au fost „cinstiți” și au semnalat eroarea.

O purtătoare de cuvânt a Northern Powergrid a declarat pentru MailOnline: „De îndată ce am identificat eroarea materială, care a fost cauzată de faptul că numărul de referință al contorului de energie electrică a fost indicat incorect ca sumă de plată, ne-am asigurat că toate cecurile celor 74 de clienți au fost oprite, astfel încât să nu poată fi încasate.”

„Am investigat cum s-a întâmplat această eroare și am efectuat verificări ale plăților anterioare. Toate indiciile sunt că acesta a fost un incident izolat și am luat măsurile adecvate pentru a ne asigura că acest lucru nu se mai repetă. Le mulțumim acelor clienți care au fost sinceri și ne-au contactat și am luat legătura direct în weekend cu toți cei 74 de clienți afectați, pentru a-i informa, a ne cere scuze pentru eroare și a-i asigura că li se va emite o plată corectă luni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *