Skip to content
Politică

Companiile de asigurări pot modifica tarifele RCA maxim o dată pe an

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu va mai permite companiilor de asigurări să modifice tarifele pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA) mai devreme de 12 luni de la ultima schimbare notificată, precum și acoperirea pierderilor pe RCA din alte forme de asigurare, potrivit prim-vicepreședinteleui ASF, Cornel Coca Constantinescu.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat un set de măsuri prudenţiale cu impact direct asupra întăririi solidităţii industriei asigurărilor, predictibilităţii tarifelor RCA şi a protecţiei consumatorilor de servicii financiare non-bancare. Setul de măsuri se referă la modificarea normelor RCA, îmbunătăţirea procedurii de soluţionare a petiţiilor din sectorul asigurări şi ajustarea, în scop prudenţial, a cerinţelor minime referitoare la calitatea activelor admise să acopere rezervele tehnice brute ale asigurătorilor”, a declarat prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca-Constantinescu.

Proiectul de normă privind RCA va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2015, iar modificările aduse au impact asupra activităţii de subscriere a poliţelor RCA şi asupra activităţii de constatare şi lichidare a daunelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *