Skip to content
Economie

Companiile germane amenință că se mută în Serbia din cauza modificărilor legislative

Președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a avertizat că mai multe companii companii germane iau în calcul plecarea din România, în urma modificărilor legislative, respectiv a ordonanțelor date de Guvernul român, care pun mediul de afaceri german în fața unei provocări.

„Am participat la un prânz cu reprezentanți ai mediului de afaceri german. Una dintre firmele germane a deplâns că modificările legislative, de exemplu cele făcute prin ordonanțe de urgență, pun mediul de afaceri în fața unei provocări, de a nu se putea pregăti la timp. Vă dau un exemplu – politicul a decis anul trecut transferarea contribuțiilor sociale de la angajat la angajator. Companiile germane nu au posibilitatea să cuprindă costurile suplimentare care survin în urma acestei modificări în costul de produs. Livrările trebuie totodată făcute. Drept pentru care există companii care sunt neliniștite și care în baza acestor evoluții ale costurilor iau în calcul și eventual plecarea din România”, a spus Gunther Krichbaum, într-o conferință de presă susținută de membrii delegaţiei Comisiei pentru afaceri UE a Bundestag-ului, aflată la București pentru reuniunea Consiliului JAI, conform hotnews.ro.

Acesta a avertizat că pentru o companie situată în vestul României „trecerea frontierei către Serbia nu este o cale atât de lungă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *