Skip to content
Economie Societate

Companiile mici și microîntreprinderile, apetit crescut pentru micro-finanțarea on-line

Bucuresti FM

Instant Factoring, platformă românească de micro-finanțare a firmelor mici, activă pe piața locală din aprilie 2018, a încheiat anul cu un volum de peste 1.500 de finanțări acordate, la o valoare totală de 2,7 milioane euro.

În 2019, își propune extinderea regională, prin deschiderea de filiale în zona Europei Centrale și de Est.

" "
" "

Valoarea medie de finanțare a unei facturi a fost de 10.000 lei, aproximativ 2.100 euro, dublu față de valoarea estimată la momentul lansării pe piață.

Compania previzionează să atingă breakeven-ul operațional în prima jumătate a anului 2019, anunță Profit.ro.

În numai 9 luni de activitate, Instant Factoring a reușit să-și popularizeze produsul de micro-finanțare online în rândul antreprenorilor români aflați în căutarea unor alternative viabile și eficiente la finanțarea clasică acordată de bănci sau instituțiile de factoring tradiționale.

Cifrele realizate arată un apetit crescut al companiilor mici și microîntreprinderilor de a-și susține afacerea în momentele în care au nevoie de cash imediat, fără să-și îngreuneze activitatea zilnică prin documentații și procese birocratice.

Companiile cele mai active în platforma de micro-factoring au provenit din consultanță fiscală și servicii dedicate afacerilor (contabilitate, audit, servicii de marketing publicitar), servicii de turism de afaceri, producători din alimentația publică și distribuitori de echipamente pentru spitale și instalații.

Anul 2019 este acela în care fintech-ul românesc își propune să treacă de la nivelul de startup la cel de afacere în creștere accelerată.

Ne propunem pentru 2019 să creștem cu 300% volumul de finanțări și să depășim 1.000 de clienți unici. Beneficiem deja de sprijinul unui fond de investiții extern și planificăm să atragem în continuare și alte investiții. O direcție strategică de dezvoltare în 2019 include diversificarea produselor financiare oferite, precum și intrarea pe noi piețe în regiunea Europei Centrale și de Est”, a declarat Cristian Ionescu, Președinte al Consiliului de Administrație și co-fondator Instant Factoring.

Platforma își propune extinderea regională prin deschiderea de noi filiale în zona Europei Centrale și de Est, țintind pentru 2019 cel putin două țări, după ce în luna noiembrie compania a primit o finanțare de 1,5 milioane euro din partea unui fond de investiții din SUA.

Vom începe extinderea noastră regională cu Croația, deschizând un nou birou până în prima jumătate a anului și vom întări cu cel de-al doilea într-o altă țară din regiune în semestrul II. Ne propunem să devenim liderul regional în finanțarea micro-companiilor și a companiilor mici”, a completat Cristian Ionescu.

Destinată firmelor mici și microîntreprinderilor, platforma a fost lansată în luna aprilie 2018.

Asociații companiei sunt Krzysztof Swieboda Piotr – 29 %, Cristian George Ionescu – 29 %, Zitec Com SRL – 19 %, Cosmina Pirlea – 11 %, Elisa Rusu– 5,5 %, Alexandru Cătălin Lăpușan – 4 % și Magdalena Drowanowska Jordan– 2,5 %.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *