Skip to content
Economie

Companiile pot acorda până la 400 de lei fără a plăti impozit și contribuții sociale angajaților care lucrează de acasă

www.dailybusiness.ro

Din acest an, angajatorii ai căror angajați lucrează de acasă le pot acorda acestor salariați sume de până la 400 lei lunar (în funcție de numărul de zile lucrate în regim de telemuncă) pentru a-şi plăti facturile la utilităţi, potrivit unei legi intrate în vigoare în decembrie 2020.

Astfel, firmele pot oferi salariaţilor care lucrează de acasă aceşti bani fără documente justificative din partea beneficiarilor. Potrivit Economica.net, sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Prevederile sunt include în Legea 296/2020, votată de Parlament și promulgată de președintele Iohannis în decembrie 2020. Legea modifică mai multe prevederi din Codul Fiscal.

Atenție: acordarea acestor sume nu este obligatorie, ci opțională, iar sumele ce pot fi acordate sunt direct proporționale cu numărul zilelor în care angajatul a lucrat de acasă, 400 de lei fiind suma maximă lunară în cazul în care activitatea respectivului salariat s-a desfășurat exclusiv în regim de telemuncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *