Skip to content
Politică

Competiţia E.ON Energy Globe Award Romania a stâns peste 160 proiecte

energyglobe.ro

Competiţia E.ON Energy Globe Award Romania 2017 a încheiat înscrierile pe 16 iunie și după tragerea liniei se numără 160 de proiecte și idei înscrise. Inițiativele din domeniul eficienței energetice și al protejării mediului vor fi evaluate de cinci experți independenți din România și Germania. În luna octombrie se vor anunța câștigătorii celor cinci categorii în cadrul Galei la București.

Energy Globe Award (EGA), cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător, cu o tradiţie de aproape două decenii. Întrecerea se află la a doua ediție în România, fiind organizată de compania E.ON și este văzută ca o excelentă oportunitate de a-şi face cunoscute ideile şi proiectele din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului, este relatat într-un comunicat trimis miercuri redacției PSNews.

Juriul are vastă experienţă în sectorul energetic local şi internaţional, fiind vorba despre Răzvan Nicolescu, Energy Executive Lead Advisor în cadrul Deloitte Central Europe și fost ministru delegat al Energiei, Matthias Schmuderer, expert compania germană Enerbasics, specializată în consultanţa pentru sectorul energetic, Mihai Albulescu prof.dr. ing. la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti și fost secretar de stat la Ministerul Energiei, Ionuţ Purică, cercetător la Academia Română, Institutul de Prognoză Economică şi director executiv al Centrului de Consultanță Energetică și Ambientală, dar și Silvia Vlăsceanu, doctor în energetică, membru al Consiliului Consultativ al ANRE și membru al Consiliului Economic și Social al României.

După ce vor analiza toate proiectele, aceștia vor întocmi o listă scurtă cu cele mai bune trei proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintre acestea le vor alege pe cele care vor câştiga respectivele categorii. Mai exact, categoriile se împart în: Companii, Municipalităţi, Do it yourself, Tineret şi Idei.

Departajarea se va realiza pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică. De asemenea, va fi nominalizat și un câștigător general care va reprezenta România la etapa internațională de anul viitor. Iar câștigătorii vor fi recompensați cu premii importante.

Competiţia este deschisă pentru orice persoană fizică sau juridică din România, precum comune, municipalităţi, societăţi comerciale, instituţii ştiințifice şi de cercetare, organizații de stat, organizaţii neguvernamentale, școli sau universităţi.

Printre partenerii concursului se numără Universitatea Politehnică din Bucureşti – Facultatea de Energetică, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachidin Iaşi şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. De asemenea, proiectul este susţinut de Ministerul Energiei şi Ministerul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *