Skip to content
Politică

Complexul Energetic Oltenia anunţă că a majorat salariile brute pentru peste un sfert dintre angajați

focusenergetic.ro

Complexul Energetic Oltenia (unul dintre cei mai mari producători de energie din ţară) anunţă că a majorat salariile brute pentru peste un sfert dintre angajați.

Este vorba despre circa 3.800 de angajaţi, reprezentând 28,57% din totalul de 13.300 de salariaţi, relatează News.ro, citând un comunicat al CEO.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru respectarea prevederilor HG nr.846/2017 prin care salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată s-a stabilit la valoarea de 1.900 lei lunar, la care se adaugă sporurile cu caracter permanent şi nepermanent, precum şi o compensaţie financiară, CE Oltenia a majorat salariile de bază brute pentru un număr de circa 3.800 de angajaţi”, se arată în comunicatul amintit.

De asemenea, în urma negocierii cu sindicatele, CE Oltenia a încheiat în decembrie 2017 un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă prin care, pentru menţinerea salariului net, calculat în baza prevederilor fiscale anterioare intrării în vigoare a OUG nr.79/2017, ”fiecare salariat al CE Oltenia beneficiază lunar de o compensaţie brută egală cu influenţa asupra salariului net, determinată de transferul obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajator la angajat”.

Astfel, reprezentanţii producătorului de energie spun că, în luna ianuarie, drepturile salariale ale angajaţilor CE Oltenia au fost acordate cu menţinerea câştigului net calculat în baza prevederilor anterioare aplicării OUG nr.79/2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *