Skip to content
Puterea Știrilor Video

Complot în PSD pentru îndepărtarea Vioricăi Dăncilă? Fostul premier: Există și această variantă!

psnews.ro

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, invitată în studioul Puterea Știrilor, a declarat că nu știe dacă ar mai candida acum la președinția României. „Dacă aș da timpul înapoi nu știu dacă aș mai candida la președinția României. Este foarte greu de dat un răspuns”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ex-prezidențiabilul PSD a susținut că inițial nu a dorit să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale, dar a luat această decizie după „o discuție cu mai mulți”.

Viorica Dăncilă nu a exclus nici posibilitatea ca PSD să o fi propus candidat la prezidențiale tocmai pentru a o înlătura din fruntea partidului. „Există și varianta aceasta, dar eu consider că PSD trebuie să nu mai aibă această abordare și sper ca noua conducere să schimbe această abordare: trebuie să îl omorâm pe un lider pentru a aduce altul”, a spus Dăncilă.

Dacă aș da timpul înapoi nu știu dacă aș mai candida la președinția României. Este foarte greu de dat un răspuns. Am considerat atunci că este foarte important să candidez. Prima dată am spus că nu candidez la președinție, că vom avea alt candidat și că vom merge la alegerile prezidențiale, astfel încât partidul să iasă întărit. Pe urmă am discutat cu mai mulți. Dacă venea un candidat din afara partidului să spunem că intram în turul 2, dar nu știam dacă este aportul Partidului Social Democrat sau este pentru că am avut candidatul respectiv.

Pentru mine era important să întăresc partidul și să arăt că PSD poate să crească în sondaje, nu poate rămâne la 22%, și că ne putem ridica în sondaje. Al doilea lucru: ca președinte al PSD am considerat că trebuie să îmi asum acest lucru. Știam că dacă nu câștig alegerile în PSD există această regulă. Am considerat că procentul va fi mai mare. Am muncit foarte mult într-o perioadă dificilă (…).

Există și varianta aceasta (n.r – să mă fi pus candidat la prezidențiale ca să scape de mine), dar eu consider că PSD trebuie să nu mai aibă această abordare și sper ca noua conducere să schimbe această abordare: trebuie să îl omorâm pe un lider pentru a aduce altul”, a declarat Viorica Dăncilă, la Puterea Știrilor.

Dăncilă a pierdut lupta cu Iohannis

Viorica Dăncilă, prezidențiabilul PSD, a pierdut lupta cu președintele Klaus Iohannis, în turul 2 al alegerilor prezidențiale din noiembrie. Ajuns în turul al doilea de scrutin, împreună cu fostul lider PSD Viorica Dăncilă, Iohannis a obţinut un scor net superior celui al contracandidatei sale, după ce dezbaterile celor doi au avut loc în aceeaşi seară, dar separat, Dăncilă dezbătând cu jurnaliştii, iar Klaus Iohhanis şi cu societatea civilă.

Alegerea preşedintelui a venit imediat după schimbarea Guvernului, dintr-unul de social-democraţi într-unul de liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *