Skip to content
Politică

Componența Guvernului Dăncilă, decisă luni. Nume SURPRIZĂ la Educație SURSE

caleaeuropeana.ro

Comitetul Naţional al PSD se va întâlni, luni, pentru a decide componența noului Guvern condus de europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Pe data de 29 ianuarie, urmează ca Parlamentul să fie convocat în sesiune extraordinară şi să se pronunţe prin vot asupra învestirii noului Executiv şi adoptării programului de guvernare.

Însă, potrivit declaraţiilor de până acum ale liderilor PSD, se pare că Guvernul Dăncilă va avea aceeaşi structură ca şi fostul Executiv Tudose, respectiv premier, 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, 2 miniştri fiind delegaţi.

Mai mult, potrivit surseloc DC News, miniștrii care l-au susținut pe fostrul premier nu se vor mai regăsi pe listele viitorului Executiv: Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu, Felix Stroe, ministrul Transporturilor, Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, care a demisiont vinri din funcție, Mircea Titus Dobre de la Turism, Gabriel Petrea de la Duialog social și Lucian Romaşcanu de la Cultură, care ar putea fi înlocuit de Ionuț Vulpescu.

De asemenea, Liviu Pop ar putea fi înlocuit de un rector cunoscut. Surse politice bine informate au declarat în exclusivitate pentru DC News că portofoliul Educației va fi alocat Moldovei. Prima opțiune în acest sens este Huncă Mihaela, fost inspector școlar general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *