Skip to content
Ialomița Știri locale

Comuna din România unde 99% din locuitori nu s-au vaccinat anti-COVID

twitter

O localitate din judeţul Ialomiţa bate recordul la vaccinare. La Bărbuleşti, imunizarea a fost un eşec total. Doar 1,04% dintre locuitori s-au vaccinat anti-COVID.

Cu puţin peste 8.000 de locuitori, Bărbuleştiul nu se teme de infectarea cu SARS CoV-2. O dovedeşte rata mică de vaccinare înregistrată aici. Doar 1,04% dintre cetăţeni au mers la vaccinare. În localitatea unde este majoritară etnia romă, aşa cum atrăgeau atenţia autorităţile locale încă de la începutul pandemiei, nu se respectă nicio regulă, potrivit adevarul.

Aici, pe 7 mai 2020, a mers şi omul de afaceri Viorel Cataramă pentru a se infecta cu SARS CoV-2, în încercarea de a demonstra că virusul nu este atât de periculos pe cât se spune. Nu a luat COVID, în schimb s-a ales cu dosar penal deschis de procurorii din Urziceni, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

În prezent, în judeţul Ialomiţa, rata de infectare cu SARS CoV-2 este 7,96/1.000 de locuitori, cu 2.247 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile. Conform DSP Ialomiţa, la Bărbuleşti, rata de incidenţă este 1,08/1.000 de locuitori, cu doar 9 cazuri raportate în ultimele 2 săptămâni.

Rata de vaccinare în rândul populaţiei generale stagnează la 40% în România – 43.45% în municipii şi mai puţin de 30% în zona rurală, conform datelor publicate luni de platforma RO Vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *