Skip to content
Politică

Comuna lui Păcală. Un fost primar PDL-ist a făcut harcea-parcea infrastructura

stirilekanald.ro

Citiți în cele ce urmează despre o comună care pare desprinsă din poveștile cu Păcală – mai precis, despre cum un fost primar PDL-ist a făcut harcea-parcea infrastructura din localitate.

Este vorba despre comuna Barcea, din județul Galați, unde, în perioada primarului democrat-liberal Relu Popescu, s-au întâmplat cele mai mari aberaţii edilitare, multe la număr, şi al căror drum a dus pe la procuratură, scrie vineri Adevărul.ro.

Relu Popescu a decedat între timp, dar sătenii trag ponoasele şi astăzi. Cât a stat în fotoliul edilitar, Popescu nu s-a obosit să verifice personalul din subordine, a aprobat investiţii, deşi nu respectau legislaţia în vigoare, şi a atribuit contracte de achiziţii publice, pe care le-a decontat din bani publici, deşi lucrările nu fuseseră executate. În plus, Relu Popescu nu a luat niciun fel de măsură pentru tragerea la răspundere a antreprenorilor care s-au ocupat de executarea lucrărilor.

Fostul edil a aprobat şi referate, deşi nu erau documente justificative şi nu aveau la bază acte financiar-contabile, dar mai ales nu reflectau realitatea, semnând mai multe ordine de plată fără bază legală, a căror valoare a fost estimată de inspectorii financiari au Curţii de Conturi şi procurori la 200.000 de lei. Ex-primarul a reuşit să aducă administraţia locală în situaţia de a nu mai putea beneficia de proiecte de modernizare pentru care se obţinuseră surse de finanţare, cum ar fi alimentarea cu apă sau crearea unei reţele de canalizare. Asta după ce a avizat şi aprobat la plată lucrări prin care, pe unele uliţe din comună, s-au realizat reţele paralele de distribuţie a apei, în timp ce pe altele nu există deloc.

Nimeni nu a catadicsit atunci să verifice ce a făcut firma care câştigase lucrarea, dar banii s-au plătit. Ce spun procurorii Inspectorii Curţii de Conturi au constatat absurdităţile şi neglijenţa fostului primar, dar şi a angajaţilor primăriei Barcea, iar mai apoi a fost sesizat Parchetul. „Fostul primar, contabila-şefă şi consilierul fostului primar nu au recunoscut faptele sau au dat vina unii pe alţii. Singurul care a recunoscut a fost dirigintele de şantier”, a declarat Ionel Gâlcă, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

CItiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *