Skip to content
Politică

Comunicat al Jandarmeriei privind parada de 1 decembrie. Atenționări și semnale

Jandarmeria Română a transmis un semnal de alarmă și o atenționare după ce, în ultimele zile, pe reţelele de socializare au apărut mesaje care incită la acţiuni de boicotare a paradei de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf.

Jandarmeria este atentă la toate mesajele care circulă şi se propagă în mediul online. În acelaşi timp, ne manifestăm convingerea că cetatenii nu vor răspunde acestor mesaje şi provocări, care se propagă în mediul virtual. Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleaga sa se exprime în acest mod. Este o opţiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români„, transmite Jandarmeria Română, potrivit adevărul.ro

Comunicatul Jandarmeriei atrage atenția că cei care își îndreapă protestele împotriva Jandarmeriei trebuie să ia în calcul efectele mai largi ale actelor lor.

Jandarmii care fac parte din blocul de defilare depun un efort intens pentru a pregăti toate ceremoniile care au loc în această zi de o importanţă deosebită. Jandarmii cât şi militarii din celelalte structuri fac eforturi mari pentru ca această paradă militară şi această desfăşurare de forţe să arate aşa cum trebuie şi pentru ca acolo se regăsesc simbolurile naţionale. Aceşti jandarmi poartă drapelul României, poarta drapelul de luptă al unităţii din care fac parte şi au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezenţă a unor instituţii. Este vorba despre statul român şi România Oamenii trebuie să ştie că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Româna în ultima instanţă, ci aduc o ofensă statului român. Toti trebuie să fim conştienţi că fiecare individ îşi asumă consecinţele propriului comportament. O astfel de sarbatoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depăşesc normele legale şi care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi traşi la răspundere cei care savârşesc astfel de fapte” mai arată Jandarmeria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *