Skip to content
Politică

Comunicat oficial: „Nu există confuzie între Sibcoin și alte criptomonede”

turnulsfatului.ro

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 susține într-un comunicat de presă că noua monedă locală a Sibiului, SibCoin, nu se poate confunda cu Sibcoin (Siberia Coin), o criptomonedă înființată în Rusia în urmă cu trei ani.

”Această monedă nu înlocuiește moneda națională și nu este o criptomonedă. SibCoin-ul are ca scop promovarea producătorilor regionali și a Sibiului ca destinație de locuire, investiții, turism și cultură, destinație care îmbină în mod fericit tradiția și agenda digitală a ultimilor ani. (…) Atât în faza de pregătire a monedei locale, cât și acum, după ce ea a fost denumită oficial SibCoin (SbC), considerăm că nu există nicio legătură și nici o potențială confuzie între un instrument regional complementar de plată din România și o criptomonedă lansată la câteva mii de kilometrii distanță, în spațiul ex-sovietic. Numele monedei siberiene este Siberian Chervonets, codul de 3 litere al criptomonedei fiind SIB (în mediul virtual de limba engleză se folosește uneori prescurtarea SIB Coin, prin mimetism cu BitCoin, probabil).  Monedele locale/regionale, indiferent de numele pe care îl poartă, nu au nici o legătură cu emiterea speculativă de criptomonede, diferind atât utilitatea și motivul pentru care sunt emise, cât și modul de circulație sau funcțiile sociale și economice pe care le îndeplinesc”, se arată într-un comunicat de presă remis de Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, citat de turnusfatului.ro.

Totuși, ideea de a denumi moneda locală cu acest nume, ține și de lumea virtuală a monedelor electronice. ”Luând în considerare faptul că denumirea de SibCoin este ușor de înțeles indiferent de limbă s-a hotărât selectarea acestei denumiri deoarece relevă legătura puternică dintre numele milenar al orașului și lumea virtuală a monedelor electronice”, se mai arată în comunicat.

1 comentariu la “Comunicat oficial: „Nu există confuzie între Sibcoin și alte criptomonede”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *