Concedieri masive la compania care deține Napolact

Sursă foto: Inquam Photos/Ovidiu Micsik

FrieslandCampina, compania olandeză cu două fabrici în România, care deține mărcile Napolact și Dots, a anunțat marți că va concedia 1.800 de angajați la nivel global, potrivit Reuters.

FrieslandCampina este o companie olandeză – al treilea mare producător de lactate la nivel mondial, cu peste 22.000 de angajați în peste 100 unități de producție în 30 de țări, printre care și două fabrici în România în Cluj Napoca și Târgu-Mureș.

FrieslandCampina a anunţat marţi că în următorii doi ani va concedia 1.800 de angajaţi pe plan global, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor şi îmbunătăţire a profitabilităţii, transmite Reuters.

Compania olandeză a precizat că în urma concedierilor va realiza economii de până la 200 milioane de euro, parte a programului de a scădea costurile anuale cu 400 – 500 milioane de euro din 2026.

FrieslandCampina îşi vinde produsele către industria alimentară şi farmaceutică din peste 100 de state din întreaga lume. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 14 miliarde de euro.

A fost formată în anul 2008, prin fuziunea companiilor olandeze producătoare de lactate Friesland Foods și Campina

FrieslandCampina este prezentă pe piața românească cu mărcile Napolact, Campina și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina, organizație aflată în topul celor mai mari producători mondiali de lactate. FrieslandCampina este prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Frico, Campina, Milli, Oke și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

„Brandul local Napolact, cel mai iubit brand de lactate pentru copii, conform Forbes în ultimii patru ani, este un brand în plină dezvoltare”, anunța compania în octombrie 2021.

Tot atunci, FrieslandCampina România anunța că toate etichetele termocontractibile utilizate pentru recipientele produselor sale vor fi realizate cu folie din PETg, o variantă sustenabilă, prietenoasă cu mediul. „Materialele sunt produse de Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România”, preciza compania.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: