Skip to content
București

Concerte de excepție în București: Ovidiu Lipan și Goran Bregovic, la Yakasha Festival

yakasha-festival.ro

Se anunță o serie de concerte de excepție în București, cu ocazia minivacanței de 1 Mai: pasionații de muzică balcanică vor avea ocazia să îi asculte pe viu pe Ovidiu Lipan Țăndărică și pe Goran Bregovic, la Yakasha Festival.

Bucureştenii care nu pleacă din oraş pentru a se duce la munte sau la mare au la îndemână o alternativă ideală pentru a petrece minivacanţa de 1 Mai. Zeci de artişti din Balcani vor lua parte la Yakasha Festival, un concert maraton în Parcul Izvor, organizat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache”, scrie miercuri Adevărul.ro.

Printre cei care vor urca pe scena de lângă Palatul Parlamentului în perioada 28 aprilie – 2 mai se numără Goran Bregovic, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara Ciocârlia. Elementul definitoriu al festivalului este muzica izvorâtă din spaţiul balcanic. De aceea, pe lângă artişti români de prim rang vor concerta şi mulţi alţi artişti din ţările balcanice: Grecia, Turcia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia.

În Parcul Izvor nu va fi numai muzică, ea fiind completată de dans şi mişcare scenică, alte forme de artă, jocuri sportive şi de creatie, workshop-uri, proiecţii video, accesul la informaţie referitoare muzica şi tradiţiile balcanice, promovarea produselor tradiţionale caracteristice fiecărei ţări. Spectatorii vor lua parte şi la un show culinar, care va culmina cu bunătăţi din categoria “cea mai”: cea mai mare salată grecească, cea mai mare placintă sârbească, cea mai lungă baclava, cel mai mare ceaun cu pomana porcului. În Parcul Izvor vor fi amenjate, de asemenea, zone de relaxare şi locuride joacă pentru copii.

Iată calendarul festivalului:

Vineri, 28 aprilie

Zdob şi Zdub

Cobzality & Crispus

Cuibul

Marius Mihalache Band

Ionuţ Galani

Sâmbătă, 29 aprilie

Magnifico (Slovenia)

Antwerp Gipsy SKA Orkestra (Belgia)

Ilinca şi Alex Florea

Vrelo (Serbia)

Bosquito

Szempol Offchestra

Duminică, 30 aprilie

Goran Bregovic

Ovidiu Lipan Ţăndărică & Stelu Enache & Balcano & Fanfara 10 Prăjini

Vopli Vidopliassova (Ucraina)

Boban Marcovic (Serbia)

Kal (Serbia)

Luni, 1 Mai

Dragana Mirkovic (Serbia)

Taraf de Haidouks

Naked (Serbia)

Eleftheria Eleftheriou (Grecia)

Balkan Taksim

Marţi, 2 mai

Elli Kokkinou (Grecia)

Fanfara Ciocârlia

Russkaja (Austria)

Dzambo Aguvesi Orchestra (Macedonia)

Marius Vernescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *