Skip to content
Cultura

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii „George Enescu”, transmis online

Facebook

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii „George Enescu”, condus de dirijorul italian David Crescenzi, va fi transmis joi, de la ora 19.00, în regim live din Sala Mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituţiei, scrie News.ro.

Programul concertului fără public este alcătuit din unele dintre cele mai populare lucrări, prin care se sărbătoreşte intrarea în noul an: Uvertura la Bărbierul din Sevilia  de Gioacchino Rossini, Valsul florilor din Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, Dansurile ungare nr. 3, 5, 6 de Johannes Brahms şi Vals imperial, Polca Auf der Jagd, Polca Tritsch-Tratsch, Polca Pizzicatto, Polca Unter Donner und Blitz, Valsul Dunărea albastră, Marşul Radetzky de Johann Strauss-fiul.

„Anul 2021 va fi tot un an dificil, cel puţin în prima parte. Sperăm că ne vom  întoarce cât de curând în sălile de spectacol. E necesar să avem răbdare şi mai ales înţelepciunea de a respecta strict recomandările specialiştilor. Vreau să cred că deschiderea stagiunii din luna octombrie a anului curent se va putea face cu public în sala de concert. Surogatul online nu trebuie prelungit, existând riscul afectării calităţii actului artistic, dar şi al trăirilor rafinate pentru melomani”, a declarat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

Concertul live din 7 ianuarie va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *