Skip to content
Politică

Concluzia sumbră a lui Meleșcanu după discuțiile de la BEC

Proaspătul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit marţi dimineaţă cu reprezentanţi ai BEC pentru a discuta „modalităţi legale” de a îmbunătăţi participarea la vot a românilor din diaspora, precizând că există în prezent cereri de la ambasade pentru 25 de noi secţii de vot.

După discuțiile cu reprezentanții BEC, Teodor Meleșcanu a declarat că MAE a prezentat o serie de propuneri, asupra cărora BEC urmează să transmită un punct de vedere, dar că pe legislația actuală nu se pot înființa noi secții de votare.

”După prezentarea propunerilor BEC a solicitat ca toate propunerile făcute să fie puse într-un document scris pe care îl vom trimite în cursul zilei de azi și BEC va exprima puncte de vedere în legătură cu ce putem face și ce nu putem face. Nu s-au discutat niciun fel de soluții, am prezentat propunerile noastre, urmează ca BEC să ofere un punct de vedere. Pe legislația actuală nu este posibilă crearea de noi secții de votare, dacă se vor face niște derogări, dacă se găsesc niște modalități de modificare putem discuta. Altfel ne concentram pe măsurile de fluidizare a procesului de votare” a spus noul ministru de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *