Skip to content
Politică

Concluzie dureroasă trasă de Ion Cristoiu în cazul fetei violate în Vaslui

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri ale momentului, cel al elevei de liceu care a fost violată de șapte tineri pe un câmp din apropierea localității în care locuia, i-a atras atenția și editorialistului Ion Cristoiu.

În materialul publicat, marți, pe blogul său, Cristoiu face o comparație între ce i s-a întâmplat lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, care a fost condamnat pentru că a făcut sex neprotejat în Suedia, și cazul tinerei din Vaslui care a fost violată.

7 decembrie 2010. Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, e arestat în Marea Britanie în urma unui mandat european emis de Suedia.
Acuzațiile aduse lui Julian Assange:
A făcut sex neprotejat cu o femeie, deși aceasta a insistat să-și pună prezervativ.
A făcut sex neprotejat cu o altă femeie, în timp ce aceasta dormea.
S-au făcut multe speculații în legătură cu acuzațiile aduse împotriva fondatorului Wikileaks, acuzații pentru care Suedia a lansat în 2010 un mandat de arestare pe numele lui Julian Asange.
Nu știm dacă afacerea a fost aranjată sau nu, relațiile cu cele două femei avînd loc în timpul unei călătorii a australianului în Suedia.
De reținut că Julian Asange n-a violat pe nici una dintre cele două femei.
Amîndouă îi erau amante.
Numai că Legislația suedeză consideră infracțiune și refuzul de a folosi un prezervativ, deși partenera a cerut asta, precum și ruperea prezervativului în timp ce se desfășoară actul sexual.
Infracțiunea se numește Sex pe nepregătite”, scrie Cristoiu.

În continuare editorialistul prezintă povestea fetei din Vaslui violată de cei șapte tineri pe un câmp în luna noiembrie a anului trecut.

10 noiembrie 2014. Șapte bestii violează în grup și torturează o elevă de liceu din Vaslui. Mărturia fetei e cutremurătoare. Bestiile o dezbracă, o obligă la perversiuni, o stropesc cu alcool pe motiv că joacă teatru. Ziarul Adevărul, care duce o campanie în această chestiune, a descris pe larg încercările incredibile prin care a trecut adolescenta.
După cinci luni de arest preventiv, fără ca Parchetul să obiecteze, cele șapte brute sunt eliberate de Justiția din Vaslui.
Se întorc acasă și, cu tupeul dat de incredibila bunăvoință a Justiției noastre, se fălesc cu ceea ce au făcut, ba mai mult pornesc o campanie online de umilire publică a victimei. Pentru cele scrise pe Internet, gen, i-a plăcut! în alte locuri din lume autorii textelor ar fi fost arestați pe loc.
Umilirea victimei unui viol se pedepsește aspru în lumea civilizată.
În sat, fata e pusă la zid, iar bestiile căinate c-au făcut pușcărie pentru atîta lucru – viol în grup cu torturarea victimei.
Cauza acestei umiliri publice a victimei stă în aberanta, incredibila decizie a Judecătorilor de la Vaslui.
Cei din sat au văzut în eliberare dovada că băieții nu sunt vinovați!
Deși s-a făcut o petiție online, deși personalități din spațiul public au luat atitudine, CSM s-a mișcat de abia acum pentru a investiga cum a fost posibilă punerea în libertate a unor bestii pentru a le da posibilitatea să-și umilească public victima”, mai scrie Ion Cristoiu.

Concluzia editorialistului vine la finalul textului, atunci când acesta le cere cititorilor să compare cele două situații și trage o concluzie dureroasă pentru poporul român.

Suedia: Un bărbat urmărit internațional de un mandat de arestare, pentru că a făcut sex neprotejat, deși partenera îi ceruse să-și pună prezervativ.
România: Șapte bestii puse în libertate, deși au violat în grup și au torturat o adolescentă. După ce ajung libere, bestiile se apucă să umilească public victima.
Nu-i așa că noi, românii, am nimerit din greșeală în lumea civilizată?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *