Skip to content
Alegeri locale 2020

Concluzii după alegeri. Mîndruță: Oamenii din orașele României își doresc să rămână acasă. E eșecul unei mode vechi

Facebook/Lucian Mîndruță

Contactat de PS News, jurnalistul Lucian Mîndruță a vorbit despre eșecul Partidului Social Democrat de la alegerile locale la nivel național și despre greșelile partidului de la începutul pandemiei și până în prezent.

„Nu e doar un eșec al PSD. E si un eșec al unei mode vechi, a paltonului, în favoarea gecii de sport, a chitarei în favoarea gipanului. A bunului simt, până la urmă, împotriva aroganței multor primari în funcție.

Motorul a fost și invidia. Dar una constructivă. Oamenii din Bacău, Timișoara, Constanța, Brașov se uită de ani buni cu jind la Cluj si Oradea. Anul ăsta mulți și-au făcut și concediul acolo. Și-au băgat la cap.

Au descoperit că, dincolo de promovare exagerată, acolo e alt spirit. Acolo sunt primării transparente, care guvernează cu cetățenii. Acolo sunt primării ai căror lideri nu-și petrec campaniile alergând după electoratul naționalist, nostalgic și pe alocuri chiar mai puțin mintos.

Oamenii din orașele României își doresc să rămână acasă și să trăiască ca în Vest. Și au votat pe cei care s-au revendicat de la valorile Vestului.

La Timișoara a câștigat chiar un om ne-născut in România, împotriva unei campanii care putea a naftalina și în care acuzația principală era că omu’i venetic. Azi, omul ăsta a mulțumit timișorenilor în română, maghiară și germană.

Ăsta e spiritul Europei. Și asta îmi dă speranțe,” spune jurnalistul.

Pandemia a pregătit căderea Partidului Social Democrat – alegerile au îmbrățișat-o

În continuarea interviului, jurnalistul vorbește despre cele două mari greșeli ale PSD-ului, care au debutat încă din primele luni de pandemie de coronavirus.

„La acel moment pur și simplu a părut că partidul s-a aliat cu virusul împotriva românilor, doar ca să-i dea câte-o lovitură lui Orban. Cele mai importante campanii anti-mască de la PSD au venit. Cele mai grave tentative de a pune bețe în roate luptei cu virusul tot de acolo au venit.

PSD n-a fost de data asta doar partidul favorit al televiziunilor de știri de stânga. A fost si al Sputnik. Iar postacii conspirației i-au dat o mâna de ajutor, fără ca partidul să realizeze că alianța cu nebunii te trage spre ospiciu.

Când a devenit evident că nu merge, tema cu virusul a fost abandonată în favoarea alianței cu vulgaritatea și chiar cu moravurile discutabile.

Cum altfel poți cataloga ieșirile lui Budeanu respectiv cele ale unei domnișoare cu antecedente în producția de sex virtual?

Chiar stau și mă întreb cum a putut un partid de oameni sănătoși la cap pentru că mai au și așa ceva să accepte că la televizor avocații săi să devina din ce in ce mai dubioși, mai lipsiți de consistență și până la urmă chiar de tracțiune la public”  a punctat Mîndruță.

Însă, în opinia jurnalistului una dintre cele mai enorme greșeli ale PSD, este faptul că partidul „a confundat ratingul cu intenția de vot”.

„A confundat celebritatea sparanghelistei cu statura publica veritabila. A confundat discursul de budoar cu treburile statului. De-aia a pierdut. Pentru că s-a lăsat apărat de cine n-avea nicio autoritate morală să o facă! De ce s-a întâmplat asta? Și cine a decis asta? Băi, aici chiar nu mai știu. Dar să-i dați un premiu din partea mea!

De consolare, firește, altul n-am” a conchis Lucian Mîndruță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *