Skip to content
Politică

Concluzii îngrijorătoare pentru România: manifestări ale antisemitismului încă există

The Week

Raportul anual privind discursul instigator la ură din România trage un semnal de alarmă: hate speech-ul, prezent în societatea românească.

Printre concluziile trase, observăm că principalele ținte ale discursului instigator la ură sunt maghiarii, rromii și persoanele ce aparțin minorităților sexuale, dar și că manifestări extreme ale antisemitismului încă există în jurul nostru.

Mai mult decât atât, conform Activewatch.ro, discursul instigator la ură de factură violentă tinde să fie utilizat mai degrabă de comunicatori activi la nivel local, nu național. În plus, chiar dacă discursul islamofob și anti-refugiați s-a diminuat odată ce presa și-a pierdut interesul față de criza refugiaților, acesta nu a dispărut total.

Totodată, raportul subliniază că evenimentele publice care încurajează diversitatea atrag în continuare un număr din ce în ce mai mare de persoane, în comparație cu cele care promovează intoleranța. Multe din manifestații publice ce au avut loc în 2017 au fost pentru susținerea comunității LGBT.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *