Skip to content
Politică

Concluzii tranșante după cazul de pedofilie. CTP: A fost violată Poliția Română

Transilvania Reporter

Cristian Tudor Popescu trage câteva concluzii dure după ce autoritățile au reușit să rețină un suspect, parte a Brigăzii de Rutieră, în cazul abuzului sexual asupra a doi minori, un băiat în vârstă de 9 ani și o fată de 5.

Astfel, jurnalistul menționat consideră că este grav că suspectul reținut este polițist, cu atât mai mult cu cât pedofilia este cea mai josnică infracțiune, până și de pușcăriași. Mai mult decât atât, Cristian Tudor Popescu afirmă că ”Poliția Română și uniforma a fost violată”, întrucât este primul caz recent cunoscut de infracțiune de pedofilie comisă de un organ de poliție, după cum relatează B1.ro.

”Acum să știți că s-a produs un viol, a fost violată poliția română, a fost violată uniforma, imaginea poliției e franjuri acum. Infracțiunea de pedofilie are un statut special. Polițiști șpăgari au fost și vor mai fi, polițiști care se suie băuți la volan și cu accidente s-au mai văzut. Dar după știința mea e prima dată când în poliție apare infract de pedofilie. Această infracțiune oribilă e pedepsită chiar în pușcărie de către ceilalți pușcăriași: scuipare, batere la sânge, uciderea pedofilului. E cea mai oribilă, josnică infracțiune chiar în ierarhia pușcăriei. Și acum a fost comisă de un polițist. E imposibil acum să se separe, cum încearcă purtători de vorbe, să separi imaginea pedofilului de a poliției, sunt lipite indisolubil”, a explicat jurnalistul.

Totodată, Cristian Tudor Popescu dezvoltă ideea complicității celorlalți agenți de poliție, colegii suspectului: ”Nu mai vorbesc de așa-zisa protecție internă a poliției, care ar trebui să fie desființată și dați toți afară. Dacă nu i-au găsit nimic în toți acești ani, cu toate plângerile, trebuie desființată. Păi, dacă i-au dat acestui om ireproșabil, nu i-au găsit nimic în toți acești ani, cu toate acuzațiile de pediofilie, și serviciul ăla nu are nicio observație, ar trebui desființat”.

În încheiere, jurnalistul afirmă că este uimitor cum niciun alt polițist nu l-a oprit pe suspect la timp: ”Acest caz produce o tăietură în sistemul poliției române din care țâșnește puroiul. Acolo sunt structuri de putere, structuri de protecție internă, structuri de teste psihologice, chiar colegii lui. Dintre atâția poliiști care îl cunoșteau pe omul ăsta, care trăiau în aceeași meserie, nu s-a găsit unul singur care să-l oprească în toți acești ani? Sunt oameni ai legii!”, a insistat Cristian Tudor Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *