Skip to content
Politică

Concluziile lui Cătălin Striblea după scandalul din PNL. Ce lider politic „trebuie felicitat” și care va fi strategia fostului PDL în continuare

Jurnalistul Cătălin Striblea analizează pe blogul său scandalul din PNL după publicarea stenogramelor cu Teodor Atanasiu, care mărturisește că vechiul PNL s-a folosit de fostul PDL, iar Cătălin Predoiu nu va ajunge niciodată prim-ministru.

Striblea consideră că Atanasiu a spus adevărul și în consecință merită felicitat pentru asta, deși de regulă în politică cei care spun adevărul sunt sancționați. Jurnalistul de la B1 Tv susține că nici președintele Iohannis nu și-l dorește pe Cătălin Predoiu premier, deoarece acesta din urmă nu l-a susținut pe fostul lider PNL în alegerile prezidențiale.

Atanasiu a spus adevărul și trebuie felicitat. Așa stau lucrurile: PNL-ul vechi nu-i suportă pe cei din PDL și au încercat repetat să le tragă acestora preșul de sub picioare. Pe culoarele politicii se vorbește de luni bune că domnul Predoiu nu va fi prim-ministru sub nicio formă. Mesajul este încurajat și de la Cotroceni, unde Iohannis nu a uitat nicio clipă afrontul lui Predoiu din campanie când a uitat să-l sprijine. De altfel, președintele a avut câteva întâlniri separate doar cu oameni din vechiul PNL.

În politică ești sancționat dacă spui adevărul. Mă rog, dacă publicul îl află. Aceasta va fi concluzia acestui episod în care Atanasiu a trebuit să-și înghită vorbele. Funcția le e mai dragă tuturor.”, scrie Cătălin Striblea pe blogul său.

Acesta adaugă că Predoiu va fi acum menținut în funcția de premier desemnat o perioadă mult mai lungă, iar fostul Partid Democrat Liberal nu va face scandal public, întrucât nu au ce să facă și unde să plece.

PDL nu va face mare gălăgie cum s-a și văzut la ședința de astăzi. Nici în spatele ușilor închise nu s-a întâmpla asta. Ba, mai curând, Blaga este chiar bucuros că are un argument să-i pună cu spatele la zid pe partenerii săi. Iar afirmația lui Atanasiu îl ajută acum pe Predoiu care va fi menținut în funcția de premier în devenire o lungă perioadă. Mult mai lungă decât și-au propus liberalii care acum trebuie să-și arate buna-credință.

PDL nu va face scandal public și pentru că momentan nu prea mai are ce face. Ei știau deja despre ce vorbește Atanasiu, dar nu au unde să plece. Se ascund foarte bine în PNL, acolo unde nu-i ating decât stropii din valul anti-Băsescu” , mai scrie Striblea pe blogul personal.

Jurnalistul Cătălin Striblea precizează de asemenea că înregistrările tind să devină o pratică uzuală, susținând că cea mai gravă a afirmație este cea conform căreia „amantele” sunt pregătite pentru funcții.

Înregistrările tind să devină o practică. Liderii locali, în special. își rezolvă problemele înregistrându-și adversarii. Chestiunea a devenit atât de banală încât nu ne mai deranjează sursa și intenția celui care le-a făcut.

Ce ar trebui să ne doară mai tare e chestiunea ”amantelor” care sunt pregătite pentru funcții. Adică, băieții ăștia încă nu au ajuns la putere, nu au pregătit un program real de guvernare, dar au consoartele pregătite pentru căpătuială. Drept dovadă că nu au înțeles nimic din noiembrie până acum.” , mai transmite Striblea pe blogul său.

1 comentariu la “Concluziile lui Cătălin Striblea după scandalul din PNL. Ce lider politic „trebuie felicitat” și care va fi strategia fostului PDL în continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *