Skip to content
Politică

Concurență la evenimentul lui Ponta. Încă un prezidențiabil se lansează astăzi

Lista prezidențiabililor  este din ce în ce mai lungă. Deși doar Victor Ponta și-a depus, până la această oră,  candidatura la BEC, urmând ca în cursul zile să își depună și Klaus Iohannis, restul prezidențiabililor se grăbesc să își lanseze candidatura.

Corneliu Vadim Tudor, candidat la Cotroceni din partea Partidului România Mare, îşi va lansa, în mod oficial, candidatura la Preşedinţia României, potrivit unui comunicat de presă remis PSnews.ro.

Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor din Capitală, începând cu ora 13.00. Potrivit comunicatului de presă, pana acum, politicianul a strâns peste 250.000 de semnături, iar listele cu susţinători continuă să sosească, din toată ţara.

Politicianul a fost senator în Parlamentul României din 1992. La alegerile generale din 1996 a candidat pentru funcția de președinte al României, clasându-se pe locul 5 din 16 candidați. În 2000, a candidat la Președinția României, ajungând în turul doi, unde a obținut 33,17% din voturi. Din iunie 2009 este europarlamentar.

La alegerile prezidențiale din 6 noiembrie 2009, lista PRM pe care a candidat a obținut votul a 540.380 români, adică 5,56% dintre votanți. La 15 iunie 2013, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Național, la care au participat reprezentanții din 24 de organizații județene ale PRM, s-a decis revocarea lui Vadim Tudor și a conducerii PRM, cu 116 de voturi „pentru” și 9 „împotrivă”.

Ales în Parlamentul European la 7 iunie 2009 pe lista Partidului România Mare, în nouă luni până în martie 2010 a participat la 15 din 37 de ședințe în plen – prezență de 40,54 %. Prin aceasta a contribuit la plasarea României pe ultimul loc între națiunile reprezentate în Parlamentul European, România având o prezență de 84,46 %. În perioada menționată, Vadim Tudor a vorbit în plenul Parlamentului European de trei ori, dar n-a pus nicio întrebare, n-a făcut nicio propunere de rezoluție, n-a dat nicio declarație scrisă, n-a propus niciun amendament și n-a întocmit niciun raport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *