Skip to content
Știri locale Tulcea

Condamnare cu repetiţie pentru fosta şefă a AJOFM Tulcea, Iuliana Lefter, după ce în urmă cu doi ani primise aceeaşi condamnare de 5 ani de la aceeaşi instanţă.

" "

Tribunalul Tulcea a condamnat-o, miercuri, pe Iuliana Lefter, fost director executiv al AJOFM Tulcea, la cinci ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

De asemenea, Iuliana Lefter a fost obligată de către instanţă să achite suma de opt milioane de lei către partea civilă Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Organism Intermediar P.O.S.D.R.U, cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, Lefter are de achitat suma de 2.500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, relatează adevarul.ro.

" "
" "

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Iuliana Lefter, în luna iunie a anului trecut, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii anticorupţie au stabilit că în14 februarie 2011 Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, a încheiat un acord de parteneriat între instituţia pe care o conducea şi o asociaţie în care, printre asociaţi şi membri, figurau şi rude ale acesteia.

Ulterior, în 18 februarie 2011, ascunzând existenţa conflictului de interese între sine şi membrii asociaţiei respective, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al aceleiaşi instituţii publice şi de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanţare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu. În baza acestei cereri, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea şi partenerii săi au obţinut o finanţare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului „Formarea continuă – premiza calităţii în Serviciul Public de Ocupare”.

Potrivit regulilor aplicabile în materie de finanţări europene, respectiv Ghidului solicitantului – Reguli de eligibilitate, inculpata Lefter Iuliana avea obligaţia informării Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut”, se arată în comunicatul DNA.

În urma acestui demers, între 19 iulie 2011 – 2 iunie 2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat – AJOFM Tulcea, respectiv prin directorul executiv inculpata Lefter Iuliana, au obţinut suma totală de 8.112.016,60 lei, cu care Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Organismul Intermediar – POSDRU s-a constituit parte civilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *